Spökhistoria: Den mystiska flickan

Spökhistoria: Den mystiska flickan

Jag heter Elvira! Jag och min bästa kompis Lilly ska på en handbollscup i Borås, men eftersom vi bor i Göteborg kommer det att ta lite tid att komma dit. Det är så kul när man spelar en sport tillsammans med sin bästis för då får man dela en massa minnen tillsammans, men nu så måste jag börja packa. Det viktigaste att ta med är nog matchkläder och pyjamas och kanske tandborste och om jag glömde säga så ska mitt lag i alla fall sova över på en skola. Jag ska även packa ner lite andra kläder, till exempel ett par jeans och två tröjor. 

Nu så är det dags att gå till busstationen där alla i mitt lag är. När jag är framme ser jag Lilly som är på väg åt mitt håll. 

– Hej Elvira. Asså du var så seg, alla har ju väntat på dig, säger Lilly och skrattar. 

– Oops, men jag försov mig faktiskt, svarar jag. 

Efter några timmars färd är det dags att gå av bussen och gå till skolan som vi ska sova över på, men det är lugnt för att skolan är cirka 10 minuter från busshållplatsen. 

När vi kommer fram till skolan så är hela laget jättepigga och taggade. Skolan ser dock lite läskig ut men jag försöker att inte tänka på det. När vi har kommit in i klassrummet som vi ska sova i så har Lilly redan paxat en plats där vi ska ha våra madrasser. Men när vi precis har börjat blåsa upp våra madrasser så kommer Olivia som också är vår kompis. Ibland kan hon vara lite skum men vem är inte skum liksom? 

Olivia frågar i alla fall om hon kan sova bredvid oss och jag och Lilly säger självklart ja. Under tiden som vi blåser upp madrasserna får vi reda på lite intressanta saker om Olivia, till exempel att hon går på scouterna och att hon har bott i Borås och även gick på just den här skolan. Hon berättar även att hon slutade för att något skumt hände men hon vägrar berätta vad det var som hände. 

Men nu så börjar det bli lite senare och eftersom det är vinter så blir det ganska mörkt ute ganska snabbt, så det är nästan kolsvart ute nu när klockan bara är 7 på kvällen. 

Alla börjar att göra sig i ordning för att gå och lägga sig och sova, så de går och borstar tänderna och går på toa. 

När alla har gått och lagt sig så kan inte jag och Lilly sova för att vi tycker att vi hör några fotsteg. Tillslut somnar både jag och Lilly men så vaknar jag efter några timmar igen och hör några fotsteg så jag tänker väcka Lilly och Olivia men så märker jag att Olivia är borta så jag väcker bara Lilly. Jag berättar att Olivia är borta så vi bestämmer oss för att gå och leta efter henne. Men så fort vi har kommit till korridoren tycker vi att vi ser något rött så vi bestämmer oss för att kolla runt hörnet efter henne. Men då ser vi en tjej med rött långt hår, hon tänker precis vända sig om men då vaknar jag. Det som är konstigt är att jag och Lilly vaknar exakt samtidigt och vi har drömt exakt samma sak men vi kan inte tänka på det något mer för vi behöver fokusera på cupen idag så vi försöker att inte tänka på det. 

Nu var det dags att gå på bussen och jag och Lilly ska sitta bredvid varandra. Vi tänker bjuda in Olivia att sitta bredvid oss men så har hon redan satt sig på en plats så vi låter henne vara, men innan vi har kommit på bussen så ser jag och Lilly att det är som vita handmärken på bussfönstret. Men busschauffören säger att det bara är lort men både jag och Lilly vet att något inte stämmer. 

Nu har vi kommit tillbaka till skolan efter cupen och det gick väldigt bra. Jag och Lilly gjorde så många mål vi ville, vi hade så kul men vi tyckte lite synd om Olivia för hon satt själv.Vvi erbjöd henne att sitta bredvid oss men hon nekade. När alla kommit tillbaka så var alla jättetrötta och gick och sov på direkten till och med jag och Lilly. Men jag och Lilly kunde inte sova för vi drömde samma dröm om och om igen under hela natten. Till slut fick jag nog och bestämde mig för att möta den mystiska flickan öga mot öga…. 

När jag reste mig upp från madrassen så vaknade Lilly av att madrassen lät, den började sjunka neråt och så märkte jag att den hade ett hål. 

På golvet såg jag en nål. Jag förstod ju på direkten att någon måste att ha gjort hål i madrassen. Jag kollade runt i klassrummet tills min blick stannade vid dörren ut till korridoren. Där stod hon, den mystiska flickan. Jag stelnade och visste inte vad jag skulle göra. När jag kollade på Lilly så stod hon där med öppen mun. Någon sekund senare hörde jag ett svagt skrik. Det var Lilly. Hon blev helt tyst sen och så svimmade hon. 

Där stod jag nästan helt själv och stirrade på flickan och visste inte vad jag skulle göra, tills hon började gå mot korridoren.Jag började följa efter henne för jag ville veta vad det var som hände på den här skolan och vem hon var. Men när jag kommit fram till korridoren så stod hon med ryggen mot mig. 

– Vem är du och vad vill du oss? säger jag.

Hon började långsamt att vända sig om tills hon stod öga mot öga med mig precis som jag ville. 

Men när jag kollade på henne så märkte jag att jag kände igen henne, som om jag hade träffat henne någon gång. Jag hörde fotsteg bakom mig och vände mig snabbt om, men såg att det bara var Lilly. Jag tänkte att hon nog bara hade vaknat och ville veta vad som hände. Jag sa till henne att hon måste springa iväg och väcka dom andra i laget så att ingenting skulle hända henne. Men hon började att kolla väldigt mycket på flickan tills hon avbröt mig med att säga…

Olivia? 

Skriven av Tilda och annan elev i 5a i Stodeneskolan i Karlstad.