Spökhistoria: Det mörka köpcentret

Spökhistoria: det mörka köpcentret

Stella och Oliver kommer hem från skolan och det börjar bli mörkt ute. De kommer hem och säger hej till sina föräldrar. 

Då frågar deras mamma om de vill följa med till ett köpcentrum efter maten.

– Ja! säger Stella och Oliver glatt. 

Klockan är halv 7 när de åker och köpcentrumet stänger klockan 8. De tar bussen till köpcentret med deras mamma. När de kommer fram är klockan 7. 

När de är framme går Stella, Oliver och mamma runt i köpcentret och köper mat. De köper grönsaker, godis, kött, dricka och glass. Men när de ska gå och kolla kläder så inser de att deras mamma inte är där. De går tillbaka och kollar i mataffären men de ser inte henne. De går till klädaffären òch kollar, men hon är inte där. När de går runt och letar efter sin mamma så märker de att någon följer efter dem. De blir nervösa och börjar springa ifrån personen. Personen fortsätter följa efter dem. De blir rädda och helt plötsligt så släcks ljuset.

– Oliver, vad ska vi göra? säger Stella.

– Jag vet inte, säger Oliver.

De ser ett rum som lyser så de springer dit. När de är utanför rummet så öppnar de dörren och springer in och stänger dörren och låser. Rummet är ganska litet, där finns en soffa, ett bord och ett litet kök. De inser att de är inne i personalrummet. Personen som jagade dem bankar på dörren och försöker ta sig in. När de går närmare ser de att personen är en clown som håller i en yxa. De blir livrädda och ställer en stol framför dörren. De försöker hitta något att försvara sig med. De letar men de hittar inget. De sätter sig i soffan och väntar på att clownen ska gå därifrån. Medan de väntar så letar de efter en mobil. De hittar ingen men de hittar en ficklampa. När clownen har gått så bestämmer de sig för att försöka springa ut. 

– Är du redo? frågar Oliver.

– Ja, säger Stella.

Skriven av Meja 5b Stodeneskolan i Karlstad.