Flera personer skadade på Gröna Lund

Dert hände en allvarlig olycka på Gröna Lund i Stockholm. Foto: Gröna Lund.

I helgen hände något väldigt allvarligt på Gröna Lund i Stockholm. Ett tåg i berg- och dalbanan Jetline gick sönder. En person dog och flera personer skadades i olyckan.

Under söndagen var det många personer som plötsligt hörde ett konstigt ljud från en berg- och dalbanan Jetline på Gröna Lund. Tåget gick sönder och flera personer skadades. En kvinna skadades så allvarligt att hon dog.

Nöjesparken Gröna Lund håller nu stängt i minst en vecka. Experter ska ta reda på vad det var som hände vid olyckan.

– I dag är en sorgens dag på Gröna Lund, våra tankar går till de anhöriga och de som har drabbats. Vi bistår nu polisen med deras utredning och startar även en egen utredning, säger Gröna Lunds chef Jan Eriksson på en presskonferens.

Företaget som har gjort berg- och dalbanan Jetline har också gjort andra berg- och dalbanor i Sverige. De har till exempel gjort berg- och dalbanan Godiståget på Kolmårdens djurpark och Draken på Furuviksparken. Båda berg- och dalbanorna har stängts av tills vidare.

Berg- och dalbanan Jetline har funnits på Gröna Lund sedan 1988. Känner du dig orolig över det du läst i den här artikeln? Du kan kontakta Bris dygnet runt genom att ringa 116 111. Du är anonym och det är helt gratis. Du kan också chatta eller mejla. Läs mer på Bris hemsida.

I helgen hände en olycka
på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm.
En berg- och dalbana som heter Jetline
gick sönder.

 

Flera personer skadades
när berg- och dalbanan gick sönder.
Tyvärr dog också en person i olyckan.

 

Nu ska Gröna Lund vara stängt
i minst en vecka.
Under den tiden ska Polisen och experter
undersöka vad det var som egentligen hände.

 

Känner du dig orolig av det som står i artikeln?
Då kan det vara bra att prata med någon.
Bris har alltid någon som kan prata med dig.
Du kan ringa Bris på 116 111
eller chatta med dem på deras hemsida